01 Ocak 2010

Yeni yıla girerken...




Yeni yıla umut bağlarız hayatımızda değiştirmek istediğimiz pek çok şey için...Kimileri için anlamsız bir beklentidir bu oysa . "Yeni yılın bir öncekinden ne farkı olacak , tarihte bir gün ileri gittik ya da dünya güneşin çevresinde bir turunu daha tamamladı diye ne değişecek hayatlarımızda ?"



Ancak sadece bir "motivasyon sebebidir" ihtiyacımız olan , bir "start" anı ....
 Yeni başlangılar için  , cesaret ve kararlılığımızı , kendimizle yaptığımız anlaşmanın ciddiyetini hissedebilmemiz için , tarihler  belirleriz zaman zaman , "Hafta başı başlacacağım" deriz , ya da "tatilden sonra"...ve  verdiğimiz bu sözlere ne kadar sadık kalırsak kendimize güven ve inancımız o kadar artar . Kendimize daha rahat kefil oluruz ilerde gerçekleştirmek istediklerimiz için . İşte yeni yıl bu tür bir başlangıç sebebi olur kimileri için . Sözler verir , dilekler dileriz .



Ancak söz ve dileklerimiz de tutumlu , çabamızda bonkör oldukça hedefe yaklaşma ihtimalimiz o kadar artar ve her yeni senenin bir öncekinden farkı olur bizim için , bir dirhem de olsa yol aldıysak hayatta arzu ettiklerimize ve güzel şeyleri farkederek yaşadıysak ,o derece umutla bakarız yeni yıla da...



Yeni yıl için güzel bir resim çizin kendinize , mükemmel olmasına gerek yok.. güzel olsun , naif ve samimi  . Ve birazcık çaba...,çok fazla olmasına gerek yok , fazla da yüklenmeyin kendinize , sadece geçen yıldan biraz daha fazla.... . Ve "huzur" diyelim ikisinin ortasında sahip olacağımız noktaya... İçinde ; umut  , heyecan ve çoşku barındıran , doğru yerde kabullenen  , doğru yerde karşı gelen , dingin ve kendinden emin  , o "cesur"  ruhu alan yanına...:)



Yeni sene neşe ve keyif versin . umut , cesaret ve sükunet getirsin hepimize !



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum