01 Aralık 2009

Hermes geliyor...


 Hermes Türkiye'ye geliyor... Maçka’da (Abdi İpekçi’nin başında) koskocaman bir mağaza açıyor ünlü Fransız markası . Bir sürü mağaza kapanıp, koskoca Versace bile Japonya’dan çekilirken Hermes’in gelişi ilginç bir adım olarak yorumlanabilir kuşkusuz . Zira Hermes'in mağaza açacağı yerler konusunda çok hassa davrandığı bilinir .Hatta öylesine" prestij amaçlı marka" imajı vardır ki , binlerce dolarlık çantalarına sadece parayı bastırarak değil , ancak sıraya girerek veya hatırı sayılır bir müşteri olarak sahip olabilirsiniz . Bu özellik kullananlarına ekstra prestij sağladığı için de bu paraları gönülden harcarlar .

 Bu noktada akla Michael Tonello akla gelir .Yaptığı planla herkezin ulaşamayacağı bu çantalardan ,130 'dan fazla çanta biriktiren  Tonello , bunların satışıyla ahir ömrünü garanti altına almıştır .Hikayesini "Bringing home the Birkin" adıyla kitaplaştırmıştır ve filminin çekilmesi planlanmaktadır .

Grace Kelly'den adını alan "Kelly" modeli ve şarkıcı Jane Birkin'den adını alan" Birkin" modeli yüzyılın klasikleri arasındadır . Sürekli değişen moda endüstrisinde , 40 yıldan fazla kullanılabilen modelleriyle moda tarihine geçmiştir .

172 Yıllık mazisi olan marka 1837 yılında Thierry Hermes tarafından koşum takımları ve eğer imal atölyesi olarak kurulmuştur . Kullandığı sembollerde de bu geçmişi sıkca hissettirir .

Günümüzün en sadık Hermes müdavimlerinden birisi  Victoria Beckham'dır...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum