04 Aralık 2009

Ayakkabı dahisi Christian Louboutin,model Jerry Hall ve daha pek çok önemli isim "Marka 2009" konferansı için Türkiye'de!


17-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan bu yıl ki marka konferansında çok ilginç isimler var , etkinlik detaylarına  burdan bakmanızı öneririm .

Christian Loubutin
C.Louboutin'den kısaca bahsedecek olursak ; Paris’de anne ve ablalarıyla büyüyen ve ailesindeki kadınların kendisine ilk ilham kaynağı olduğunu söyleyen Chiristian ;1982 yılında dönemin ünlü ayakkabı tasarımcısı ve Christian Dior ayakkabı koleksiyonunun yaratıcısı Charles Jourdan’ın yanına çalıştı. Ardından Maud Frison , Chanel ve Yves Saint Laurent gibi moda evlerine freelance ayakkabı koleksiyonları tasarladı . Moda dünyasının "sihirli markası" olarak tanınan Christian Louboutin , 1992 yılında Paris’te kendi markasıyla açtığı bir butik ile 46 ülkede faaliyet gösteren uluslar arası marka haline geldi.



Jerry Hall
Bir dönemin ikon süper modelleri arasında yer alan Jerry Hall ise ; Saint Tropez plajı üzerinde bir moda ajansı olan Claude Haddad tarafından güneşlenirken keşfedildi .1,80 boyunca beline kadar uzanan doğal sarı saçları olan Hall , bir çok marka için ilham kaynağı oldu .Yves Saint Laurent , Revlon ve Chanel markalarının yüzü  bir marka oldu ve bunu kitaba aldı . Konferansda da kendi hayat hikayesinden örneklerle, bunun markalar üzerindeki etkisini anlatacak .

49 yaşındaki 146 IQ'lu  Hall'un ; 20 yıllık eşi Mick Jagger'den 4 çocuğu bulunuyor .


Konferansın diğer konuşmacılarından bazıları ise ; Stefan Sagmeister, Dean Aragon , Guy Murphy , Jonathan Banks , Ze Frank , Martin Rol , Tom Dixon olarak sıralanabilir . Bir kaçına değinmek istiyorum çünkü ciddi özellikleri olan insanlar .

Tom Dixon
MARKA 2009 Konferansı katılımcılarını 10. yılında çağdaş tasarımın en saygın isimlerinden biri olan Tom Dixon’la da buluşturuyor. İkonlaşmış İngiliz mobilya tasarımcısı Dixon, çevreci ve demokratik tasarımlarıyla tanınıyor. 2002 yılında Tom Dixon ve David Begg tarafından kurulan Tom Dixon markası İngiltere’nin ışıklandırma ve mobilya konusunda en önemli tasarım ve üretim şirketleri arasında yer alıyor.

 Tasarım dünyasına “yanlışlıkla düşen” Tom Dixon, 20’li yaşlarının başında geçirdiği motosiklet kazası sonrasında sanat okulunu bırakarak, yeteneğini tasarım dünyasında kullanmaya karar verdi.
Uluslararası ürün ve mobilya tasarımcısı Tom Dixon, Rubber Band Chair adını verdiği lastik sandalyesiyle tasarım mobilya anlayışına yeni bir boyut kazandırdı. Metal çerçevenin üzerine kullanıma hazır lastik bantlar sarılarak kullanılan bu yeni mobilya serisi rahat bir oturma sistemi sunmayı amaçlıyor.



Stefan Sagmeister
Kural bozucu grafik tasarım dehası… Zeka ve mizahı buluşturan marjinal yaratıcı… Stefan Sagmeister için ne desek az! 1962 Avusturya doğumlu tasarımcı, tasarladığı sıradışı albüm kapakları, posterler ve kitaplarıyla grafik tasarım dünyasının en büyük hayran kitlesine sahip yaratıcılarından biri. Tasarım dünyasının asi çocuğu , kariyeri boyunca yaptığı çarpıcı tasarımlarla Grammy dâhil birçok ödül kazandı.

Grafik tasarımcı kimliğinin neredeyse hafif kaldığı bir isim Stefan Sagmeister. Tasarımlarının göze güzel gelip gelmediğini, estetik bütünlük sağlayıp sağlamadığını bir yana herkesin bahis konusu yapmaktan kaçındığı görmezden geldiği tüm konular üzerinde özellikle vurucu bir şekilde duruyor


Martin Roll
Singapur’da yaşayan Martin Roll Asya pazarlarındaki uzmanlığı ve bu pazarlara yönelik stratejik çalışmalarıyla iş dünyasının en çok dikkat çeken marka stratejistleri arasında anılıyor. Asya pazarlarını mercek altına alarak MARKA Konferansı’nda marka stratejisine farklı bir boyut kazandıracak olan Roll küresel deneyimi ile lider markaların yaratım sürecinde ve yerel markaların yeni pazarlarda zirveye giden yolculuklarında rehberlik yapan dünyaca ünlü bir uzman .


Ze Frank
Los Angeles, Kaliforniya’da yaşayan Ze Frank hayranlık duyulan bir internet performans sanatçısı, mizahçı, film yapımcısı ve web tasarımcısı. 1972 yılında doğan Frank, 1995 yılında Brown Üniversitesi’nin nöroloji bilimi bölümünden mezun oldu. 2001 yılında internette en yakın 17 arkadaşına gönderdiği doğum günü davetiyesinin çılgınca yayılmasıyla kişisel web sitesine milyonlarca ziyaretçinin akın etmesi, Frank’in sanal dünyada bir fenomene dönüşmesinin başlangıç noktası oldu .


Kısaca izleyecek olanların çok şanslı olduğunu düşündüğüm bir etkinlik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum