23 Aralık 2009

Ajda Pekkan "Instyle home" aralık sayısındaydı...




Bunca yıldır özel hayatını fazla deşifre etmemeye çalışmasıyla ünlenen AJDA PEKKAN ; ilk defa evinin kapılarını bu kadar detaylı olarak gözler önüne serdi . "Instyle home" aralık sayısında ; Ajda Pekkan'la yapılan samimi röportajla birlikte , Arnavutköy'deki evine ait çok hoş fotoğraflar bulunuyor . Herzaman giyim kuşamına bakarak , zevkli olduğunu düşündüğüm (estetik zaafı hariç) Ajda'nın evini , biraz şatafatlı bulacaklar olabilir , ama ben onun için daha sadesini de düşünemiyorum .


















(foto:instyle home)

".......evin tüm duvarları beyaz. Salonda az ve öz ama zevkli aksesuvarlar dikkat çekiyor. Cam şamdanlar, eski varak ayna, gümüş tepsi içinde eski görünümlü cam şişeler buraya renk katmış. Salonun köşesinde duran süslenmiş çam ağacı, altındaki hediyeleriyle merak uyandırıp, yaklaşmakta olan yılbaşı için insanın içine mutluluk veriyor şimdiden.

Sanki yakın ve zevk sahibi bir arkadaşımızın çok tanıdık, samimi bulduğumuz evindeymişiz gibi bir his duyuyoruz bu evde. “Spotların altındaki Ajda hakkında herkes fikir sahibi ama ya konser sonrası evine geldiğinde neler yapmaktan hoşlanır, evde nasıl bir yaşamı var?” diye aklımızdan geçen sorulara senaryo yazarken, onun salonda çınlayan güzel sesiyle hayal aleminden gerçek dünyaya dönüyoruz birden.

“Hoş geldiniz, iyi baktılar mı size?” diye o kadar sıcak bir şekilde konuşmaya başlıyor ki, ona sarılmamak işten değil. Üzerinde çok şık duran kadife Diane von Fürstenberg bir elbise var. Yumuşacık elini sıkarken kremini elimizde hissediyoruz. Biz sormadan o anlatmaya başlıyor. “Kremsiz bir gün geçirdiğimi hatırlamam” diyor gülümseyerek ve cildinin ne kadar kuru olduğundan bahsediyor. Bir taraftan da ev yaşantısını anlatıyor bize: “Sabah yatakta kahvaltı yapmaya bayılırım. Yatakla zor vedalaşanlardanım. Uykucu olduğumdan değil ama. Gördüğünüz bu salon ofisim aslında. Yan taraftaki daire asıl yaşam alanım. Yatak odam, banyo ve giyinme odam o tarafta.”

Pekkan, eve taşınmadan önce içini kendi yaşam tarzına uygun bir şekilde çok kullanışlı çizdirmiş. 10 yıl önce site yapılırken almış bu iki daireyi. “Kız kardeşim de hemen alt katımda. Evlerimizin dekorasyon tarzı benzer” diyor gülerek. Bir ara sırf köpekleri ve kedileri var diye Polonezköy’de yaşamış. “Neyse ki yakında yine bahçeli bir yaşama geçeceğim ve onları da orada mutlu mesut göreceğim.

Ünlü sanatçı, “Bugün bu işi yapmıyor olsaydım, modacıydım. İçimde kaldı. Kumaşlarla haşır neşir olmak ve onlara kendi yorumumu katabilmek isterdim” diyor gözleri parlayarak. Biz de hiçbir şey için hayatta geç kalınmadığını, bu yıl Kova burcu kadını olarak şansın zaten ondan yana olacağını hatırlatıyoruz. Kate Moss ve Madonna’nın Top Shop ve H&M için nasıl ulaşılabilir fiyatlarda koleksiyon tasarladığından bahsediyoruz sonra da“Haklısınız, bakın sevdim bu fikri” diyor muzip bir ifadeyle. Pekkan sahnede şatafatlı ve gösterişli giyiniyor olabilir ama evinde sadeliği ve asaleti vurgulayan rafine detayların kadını. “Özel hayatımda kendimle ve ruhumla örtüşen şeylere yer var sadece” diyor ve bunu evinde de başardığını kanıtlıyor bize...."

* Kılık kıyafette ilk adres?

- Beymen, Vakko ve Zara.

* Başucunuzda daima...

- Mevlana’nın Mesnevi’si, dekorasyon ve moda dergileri olur.

* CD alışverişi?

- D&R ve Beyoğlu Lale Plak.

* Beğendiğiniz modacılar?

- Alexander McQueen, Sonia Rykiel ve Armani.

* Çanta klasiği?

- Hermes.

* Vazgeçemediğiniz takı?

- İnci kolyem. Bir de kulaklarımdan hiç çıkarmadığım minik küpelerim.

* Evdeyken daima ayağınızda...

- Renkli Crocs’lar olur.

* Mutfak alışverişi?

- Migros ve Macro. Özellikle baharat ve soslara çok meraklıyım.

* Spa keyfi?

- Vakit buldukça Les Ottomans’a gidiyorum. Oranın dekorasyonunu da çok beğeniyorum.

* Ev davetleri?

- Öyle çok olmaz. Senede bir kere belki.

* Takıntılar?

- Yataktan sağ taraftan kalkmaya dikkat ederim. Storları da hep sağdan sola doğru açarım.

* Dışarı çıkınca?

- Kıyı Restoran. Feriye’ye gittiğim olur. Ayrıca Ulus 29’un yemeklerini de çok beğenirim.

* İçinde iyi hissettiğiniz kıyafet?

- Uzun hırkalar içine küf rengi bir triko ve onun içine yine vişne çürüğü bir triko. Altında bir tayt ve Ugg botlarım.

2 yorum:

  1. ÇOK GÖŞTERİŞLİ OLMAKLA BERABER DUVARLARDA VE PERDELERDE KULLANDIĞI YALINLIK BİRAZ OLSUN ORTAMI SADELEŞTİRMİŞ..GENEL OLARAK ÇOK RAHATLATICI GÖRÜNÜYOR AJDA'NIN EVİ...HAYRANLIK DUYDUĞUM Bİ SANATÇIDIR AJDA VE BU BİLGİYİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı bekliyorum