19 Kasım 2009

Yokmuş gibi...






 
En sevdiğim makyaj türü ; sağlıklı ve canlı bir görüntü veren , adeta yokmuşcasına , sadece doğal tonların vurgulandığı , abartılı renkler içermeden " makyajsız halinizle güzel görünüyormuşsunuz" izlenimini yaratandır .Yukarda çok güzel bir örnek buldum bu tarz için...  Bunun için çok fazla malzemeye gerek olduğunu zannetmeyin .
Öncelikle işe , cilt için fondöteni -çok özel günler dışında- önermediğim için  küçük pürüzleri sadece"kapatıcıyla" kamufle etmek ile (gözaltı için kullandıklarınız da olur) veya hafif ten rengi bir pudrayı baz olarak kullanmakla başlanabilir .
Ardından gözler çok önemli , canlı ve sağlıklı bakışlar için önce göz altına kapatıcı (tam ten renginizde veya en fazla bir ton açığı olmalı !) , tercihen üstüne ten renginizin bir ton açığı bir far ve göz pınarlarınıza doğru yine nötr bir renkte hafif ışıltılı bir far kullanmalısınız (bu son yılların taktiği) . Kirpiklere rimel , eğer göz tipiniz için gerekliyse kirpik dibine incecik çekilmiş kahverengi bir kalem .
Son olarak dudaklara ve yanaklara aynı tonda (bu çok önemli !) içinde çok az  ışıltısı bulunan allık ve ruj....işte tüm gereken bu kadar!
( Ama ben bunların hiçbirini yapmadan böyle gözükmek istiyorum:(((( )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum