12 Kasım 2009

Yeşim'den birkaç moda illüzyonu....

Güzel ve zarif görünmeniz için mutlaka kusursuz bir vücuda sahip olmanız gerekmiyor . Kendi vücut çizgilerinize uygun olarak seçeceğiniz giysilerle ister zayıf , ister kilolu , kısa veya uzun olun ; şık ve güzel görünebilirsiniz . Vücut kusurlarımızı örtecek doğru bir giyim tarzı sayesinde , iyi görünmekle ilgili tüm sıkıntılarımızı ortadan kaldırabiliririz . Tüm gardrobunuzu da yenilemeniz gerekmiyor. Ufak rötuşlarla çok daha iyi görünmeyi başarmak elinizde .
Önemli olan dış güzellik değil , iç güzelliktir derler ya...giysi seçimlerimizdeki akıllıca yaklaşımlarda iç güzelliğimiz hakkında fikir verir zaten .
"Güzel kadın ; bunu sahip olduğu vücut ölçüleriyle değil , satın aldığı giysilerin ölçüleriyle başarandır ".

Benim gözümde giysinin pahallıcası değil , akıllıcası makbuldür .

Eğer göğüsleriniz büyükse V yakalı kesimleri tercih edin , ancak göğüslerinizin V yakalı bir bluzle fazla ortaya çıktığını düşünüyorsanız , büyük bir kolyeyle teninizin göründüğü bölgeyi kapatabilirsiniz .
Küçük göğüslerin tercihi O yakadan yana olmalıdır .
Yüzünüz kiloluysa , ya da gıdınız varsa , sallantılı küpeleri tercih edin . Boynu uzun olanlar ise bu küpelerden medet umarlarsa yanlış yapmış olurlar .
Boynunuz kısaysa , kalın ve tasmayı andıran kolyelerden uzak durun . Erkek tipi , yakalı gömlekleri , yüksek boğazlı kazakları unutun .
Kalın kollar truakar(3/4) kesimle kamufle edilebilir .
Düşük veya dar omuzlular kayık yakayla bu sorunu halledebilirler .
Ayak bilekleriniz kalınsa , bilekten bantlı , topuklu ayakkabılar giymeyin . Yüksek platformlu veya ince topuk sivri burun ayakkabılarla daha zarif görünebilirsiniz .
Ayakkabılarınız açık ve son derece zarif olmadıkça açık renk giysilerle siyah ayakkabı giymeyin . Parlak renkli giysilerle de siyah ayakkabı giymeyin , renkleri ucuz gösterir .
Bacaklarınız çok inceyse , ince topuklu ayakkabılar giymeyin . Çünkü böylece , bacaklarınız o kadar da ince olmayan vücudunuzun altında ezilecek gibi durur .
Vücudunuz armut şeklindeyse , alçak ve ince topuklardan kaçının.
Geniş kalçalar dar paça pantalonu kaldırmaz , boru paça idealdir .
Yüksek platformlu , özellikle ten rengi ayakkabılar bacakları olduğundan daha uzun gösterir ,bacak boyunuz uzunsa babetleri tercih edin .
Neon ve floresan renkler, sadece buğday tenliler tarafından giyilmelidir . Beyaz tenlere canlı renklerin koyu tonları yakışır ( bordo , ördekbaşı yeşıl v.s )
Koyu ve bronz tenler pastel renklere yaklaşabilir .
Ya göğüslerinizi , ya da kalçanızı ortaya koyacak bir giysi giyin , asla ikisini birlikte değil .
İki parçalı kombinlerde , ya üst parça vücuda oturan alt bol , ya da tam tersi olmalıdır .
Parlak renk ve kumaşları , sadece dikkat çekmeye dayanabileceğinizden emin olduğunuzda giyin .
Çok dar yerine , hafif bolca pantalonları tercih edin . Çünkü dikiş yerleri gerilen pantalonlar sizi zayıf göstermez aksine kilo ekler .
Enine çizgili şişman gösterir efsanesi yıkıldı , tona ton renklerde (a.gri , k.gri gibi) inceli kalınlı düzensiz çizgilere sahip trikolar kilolulara da serbest .
Dalgalı saçlar desenli bluzlardan kaçsın .
Krem rengi , beyaz tenlilerin kabusudur . (Tecrübeyle sabit)
Hiçbir vücutta sorun yaratmayacak mükemmel jean ; Orta yükseklikte bele sahip , dizden üstü hafif oturan , dizden aşağısı kalçayla paralel genişlikte biten paçalara sahip kalıptır .
Bu günlük bu kadar yeter , gerisi gelecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum