18 Mayıs 2009











Bu yılın jean trendinde en yeni ve öne çıkan model,"boy friend" genel adı altında toplanan bu salaş modeller.Üstte bol ve eğreti durduğu için , sanki giyenin kendisine ait değilmiş , adeta erkek arkadaşının pantalonunu üstüne geçirip çıkıvermiş havası yaratıyor ve adını da buradan alıyor . Aralarında da değişik kalıplara ayrılıyorlar,şalvara yakın ağı düşük olanları , havuç şeklinde daralan carot kesim denilenler ve boru paça şeklinde düz bir kalıba sahip olanları var . Genelde paçaları kıvrılarak kullanılıyor.
Şu an bizdeki kullanımı çok yaygınlaşmasa da ,vitrinlerde yerini aldı . Bu pantalonları bu kadar ünlü tercih ettiğine göre sanırım bizdede bu yaz gençliğin tercihleri arasında olacaklar . Çok iddialı oldukları için kısa sürede gözden düşebilirler .Eğer erkek arkadaşınızın bedeni sizden sadece bir beden büyükse , bir süre ödünç isteyip bu modelden hevesinizi masrafsızca alabilirsiniz .Ya da üzerinize bol gelen jeanleriniz varsa fırsatı kaçırmadan bol bol giyin . Hatta paçalarını dizden aşağı birazda darattırırsanız oldu size trendi bir jean...
Bu arada" mom jean" adı verilen , 80'li yılların beli yüksek , paçası dar jean pantalonlarına da göz kırpıldı ama umarım arkası gelmez!!! şimdilik bu kadar değişiklik yeter , önce bunları sindirelim . Bu arada küçük bir bilgi ; ölçüleri ne olursa olsun kadın vücudunu en güzel gösteren kalıp , üst kısmı oturan (ama çok değil) dizden aşağısı hafif bollaşarak inen paça modeline sahip jeanlerdir.Omuz bel ve kalça orantısını çok iyi kurar ve bacak boyunu uzun gösterirler.(bkz. j. Aniston stili)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum