17 Şubat 2010

Swatch ve yeni saati "İstanbul 34" hakkında...

Swatch ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ortaklığında İstanbul’a Özel Tasarım.....

Sektörünün rakipsiz ismi Swatch, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile işbirliği halinde gerçekleştirdiği proje kapsamında İstanbul’a özel saat tasarladı. İstanbul, bugüne kadar dünyanın önde gelen az sayıdaki metropolü için özel tasarıma imza atan markanın portföyünde yer alan altıncı şehir oldu.

Swatch tarafından tasarlanan bu saat, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, İstanbul’un marka değerini artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında özel bir yer tutuyor.

Dünyanın önde gelen yenilikçi ve modern markası Swatch ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında, Avrupa’nın ve dünyanın İstanbul’un kültürünü, sanatını ve eşsiz güzelliklerini keşfedeceği bu yıla özel bir saat tasarlandı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, 2010 yılı boyunca İstanbul’un marka değerine katkı sağlamak hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği projeler arasında yer alan ve Swatch’ın hayata geçirdiği bu çalışma ile İstanbul, dünyanın seçkin şehirleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

Kuruluşundan itibaren Londra, New York, Zürih, Tokyo ve Madrid gibi sınırlı sayıda şehir için özel saat tasarlayan, sektörünün rakipsiz ismi Swatch altıncı şehir olarak İstanbul’u seçti. 2010 yılının önemini ve İstanbul’un yılı olacağını göz önünde bulundurarak bu özel saati tasarlayan ve bir ilke daha imza atan marka, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliğini kutlamak amacıyla tasarladığı saate “İstanbul34” ismini verdi.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanına özel olarak, Ajans ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında tasarlanan saatte, Boğaz köprüsünün muhteşem manzarası eşliğinde sıralanan Kız Kulesi, Ayasofya ve Sultanahmet Camisi gibi, şehrin derin kültürel mirasını simgeleyen tarihi eserlerin siluetinde İstanbul yer alıyor.

Saatin tasarım aşamasında esinlenilen en önemli özelliği ise, “İstanbul’un dünyada iki kıtayı birleştiren tek şehir olması” oluşturuyor. Bu sebeple sol kayışın Avrupa kıtasını, sağ kayışın Asya kıtasını gösterdiği saatin kadranında iki kıtayı birleştiren Boğaz Köprüsü yer alıyor. Dünyaca ünlü marka, aynı zamanda kayışının arkasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı logosuna da yer vererek saatin tasarlanmasındaki amaca ve önemine de dikkat çekiyor.

Swatch’ın, İstanbul tutkunları için özel olarak tasarladığı “İstanbul34”, Mart ayından itibaren tüm Swatch mağazalarında, 99 TL’den satışa sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum