18 Şubat 2010

Lacoste 2010 L33 ve Lacoste'un tarihçesi...












Yeri gelmişken sizlere Lacoste'un tarihçesinden de biraz bahsetmek istedim ....
1904'de doğan René Lacoste başarılı Fransız tenisçiydi . Ancak ilgi alanı tenisle sadece sınırlı değildi , moda onun diğer bir tutkusuydu .1926 U.S Open şampiyonasını kazanırken Lacoste'un üzerinde kendi tasarladığı bir giysi vardı . Bu ; beyaz , kısa kollu , nem çekme özelliği olan ‘jersey petit piqué’ adı verilen hafif kumaştan yapılmış ve sporda "performans giyiminin ilk versiyonu" olarak anılacak olan yakalı bir t'shirttü . Bu t'shirt , tenis giyiminde moda olan uzun kollu , ağır , örgülü oxford gömleklerden sonra radikal bir çıkıştı . 1927’de Davis Kupası sırasında Amerikan basını , timsah derisi bir cüzdan üzerine girdiği bahis yüzünden ona “timsah” lakabını taktı ( Bu lakabın , kortlardaki kurbanına sıkıca yapışıp bırakmayan davranış biçiminden dolayı da takıldığı söylenir )

Bu lakap üzerine , Lacoste’un yakın arkadaşı Robert Geore , Rene'nin giydiği blazer’a bir timsah resmi çizmiş ve bu ilerde dünyaca tanınanak olan logonun ortaya ilk çıkışı olmuştur .
Rene Lacoste tenisten emekli olduktan sonra , zamanın en büyük Fransız örgü giyim üretici şirketinin sahibi André Gillier ile birlikte 1933’te "La Societe Chemise Lacoste"u kurdu. Lacoste’un tasarladığı ve kortlarda giydiği , göğsünde timsah arması olan (-ki bu , bir logo'nun giysinin üzerinde görünmesinin ilk örneğidir) devrim niteliğindeki polo yakalı tenis t'shirtünü üretmeye başladılar .
Bunun yanısıra , Lacoste ; golf ve yelkencilik gömlekleri de üretti .1951’de, şirket büyümeye başladı. 1952’de ABD’ye ihraç edilen bu t'shirtler , “rekabetçi sporcunun statü sembolü” olarak pazarlandı . Ardından tenis dünyasının dışında kalan üst kesimin de dikkatini çekerek , giyim tercihlerini etkiledi ve kullanım alanı artmaya başladı .
1963 yılında Bernard Lacoste şirketin yönetimini babası Rene Lacoste’tan devraldı. Bernard döneminde şirket en iyi yükselişi yakaladı ve Lacoste ürünlerinin satışı tüm dünyada yılda yaklaşık 300.000 adet 'e kadar yükseldi 1970′lerin sonlarına doğru marka , Amerika’daki en yüksek popüleritesine ulaştı ve1980′lerde zengin Amerikan öğrencilerinin gardrobunda olmazsa olmaz bir giysi haline geldi ve ardından şirket , aralarında , parfümler , optik ve güneş gözlükleri , tenis çorapları , yürüyüş ayakkabıları , saatler ve deri eşyalar gibi sporla ilgili başka aksesuarlarda üretmeye başladı . 2005 yılında dünyadaki 110 ülkede toplamda yaklaşık 50 milyon adet Lacoste ürünü satıldı , ancak yılın sonuna doğru Bernard Lacoste , hastalanması üzerine yönetimi uzun yıllar birlikte çalıştığı kardeşi Michel Lacoste‘a bıraktı . Bernard Lacoste 2006 mart'ında hayatını kaybetmiş , 2006 yılından itibaren markanın lisansı çeşitli firmalara pazarlamıştır .(örn.çanta için Samsonite...)Lacoste 2007 yılında Amerika’da ilk online dükkanının tanıtımını yapmış ve alışveriş yapılabilen internet sitesini hizmete açmıştır. Son yıllarda ise Fransız tasarımcı Christophe Lemaire sayesinde Lacoste’un popüleritesinin arttırdığı görülüyor . Şubat 2010'da New York Moda haftası kapsamında yer alan Lacoste defilesinin en ilgi çeken yanı , canlı olarak f. book'tan yayınlanması oldu .
Defile ve kulis görüntülerini yayınlayacağım , bekleyin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum