12 Şubat 2010

Alexander McQuenn hayata ve bizlere veda etti....

Moda dünyasında yeni ufuklar açan ünlü İngiliz tasarımcı Alexander McQueen, 40 yaşında hayata veda etti.
Alexander McQueen, 1969 yılında East End'de işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi . Altı kardeşin en küçüğü olan McQueen'in babası taksi şoförüydü . 1991 yılında Londra'nın ünlü Saint Martin Sanat ve Tasarım Okulu'ndan mezun olan tasarımcı , kısa sürede dünya çapında tanınan bir modacı haline geldi . McQueen'in kendi adını taşıyan markası  , Gucci zincirine katılmışı . McQueen , dört kez İngiltere'de Yılın Tasarımcısı Ödülünü almaya hak kazandı . Benim kanaatimce de günümüzün en yetenekli  tasarımcılarından biriydi .
İntihar ettiği söylentileri yayılan ünlü İngiliz modacının iletişim direktörü Samantha Garrett ; ölüm haberiyle sarsıldıklarını belirterek , “ailesi ve meslektaşlarına duydukları saygı nedeniyle daha fazla açıklama yapamayacaklarını” bildirmiş . Ayrıca yakın zamanda annesini kaybettiği ve bu sebeple derin bir üzüntü içinde olduğu yakın çevresi tarafından biliniyormuş .
 
En akılda kalan  ve sansasyon yaratan tasarımlarından biri , kırmızı halıda Sarah Jessica Parker'in üzerinde sunduğu iddialı gece elbisesiydi . Pek çok ünlü isim için kreasyonlar hazırlayan McQuenn'in kaybıyla moda dünyasından bir yıldız daha kaydı....
Alexander McQuenn'in ; Geçtiğimiz günlerde sunduğu 2010 yaz koleksiyonundan en çok akılda kalan çılgın ayakkabıları...
Dilerseniz konuyla ilgili daha farklı detaylara buradan ulaşabilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı bekliyorum